Some aspects of double twinning in hexagonal metals - Ostapovets, A.; Paidar, V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Якщо пластична деформація не може здійснюватись шляхом дислокаційного ковзання, часто активується механічне двійникування. Ця ситуація часто виникає в гексагональних матеріалах. Поряд із звичайними границями зерен, двійникові границі, як спеціальні границі розділу, відіграють важливу роль у формуванні не тільки механічних, але й інших властивостей матеріалів. У цьому короткому повідомленні увага зосереджена лише на деяких процесах, пов’язаних з вторин-ним двійникуванням та умовами його виникнення. Аналізуються геометричні аспекти механізмів формування різних двійникових границь розділу у контексті вторинного двійникування.