Влияние магнитной релаксации на перемагничивание молекулярного ферримагнетика K0,4[Cr(CN)6][Mn(R/S)-pn](R/S)-pnH0,6 - Моргунов, Р.Б.; Кирман, М.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Виміряно та проаналізовано серію кривих перемагнічування хірального молекулярного магнетика K0,4[Cr(CN)6][Mn(R/S)-pn](R/S)-pnH0,6, яка дозволила виявити максимуми на діаграмі перемагнічування зразка (First Order Reversal Curves, FORC). Ці максимуми відповідають вкладам доменних стінок та спінових солітонів. Виявлено, що підвищення температури від 2 К до 20 К призводить до збільшення інтервалу між максимумами уздовж осі полів взаємодії і до домінування вкладу доменних стінок над спіновими солітонами у перемагнічування зразка. Встановлено, що діаграма перемагнічування залежить від релаксації магнітного моменту в постійному полі.