О теплопроводности AgSbTe2 и Ag0,82Sb1,18Te2,18 - Рагимов, С.С.; Бабаева, А.Э.; Алиева, А.И. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Проведено дослідження температурних залежностей теплопровідності AgSbTe2 та Ag0,82Sb1,18Te2,18 в температурному інтервалі 5–320 К. Отримані результати зіставлено з кількісними розрахунками на основі теоретичної моделі узагальненої провідності гетерогенних систем. Показано, що досить низьке значення теплопровідності AgSbTe2 та Ag0,82Sb1,18Te2,18 обумовлено розупорядкуванням кристалічної структури, розсіюванням фононів на точкових дефектах та структурними складовими. Наявність другої фази Ag2Te призводить до збільшення теплопровідності AgSbTe2.