Superdiffusive transport in one-dimensional disordered Dirac model - Slavin, V.; Savin, Y. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Розглянуто одновимірне рівняння Дірака в рамках квантової димерної моделі з розподілом Бернуллі. Показано, що при певних співвідношеннях маси частинки і амплітуди потенціалу реалізується супердифузійний режим руху. У разі ненульовий маси частки показано, що існує єдина точка, в якій показник Ляпунова обертається в нуль. У рамках димерної моделі «випадкових мас» показано, що локалізація станів відсутня.