Фриделевские осцилляции в 2D электронном газе со спин-орбитальным взаимодействием в параллельном магнитном поле - Козлов, И.В.; Колесниченко, Ю.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Теоретично досліджуються ефекти, що пов’язані з інтерференцією електронних хвиль навколо магнітного точкового дефекту в двовимірному електронному газі з комбінованою спин-орбітальною взаємодією Рашби–Дрессельхауса у присутності паралельного магнітного поля. Проаналізовано вплив магнітного поля на анізотропний просторовий розподіл локальної густини станів і локальної густини намагніченості. Передбачено існування осциляцій густини намагніченості при розсіянні на немагнітному дефекті та вкладу магнітного розсіювання (що супроводжується поворотом спіна) у локальну густину електронних станів.