Магнитоемкость, магнитоупругость и магнитопьезоэлектрический эффект в HoFe3(BO3)4 - Колодяжная, М.П.; Звягина, Г.А.; Билыч, И.В.; Жеков, К.Р.; Бурма, Н.Г.; Филь, В.Д.; Гудим, И.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
В монокристалах HoFe3(BO3)4 виміряно основні компоненти тензора модулів пружності та п’єзомодуль. Вивчено спін-залежні вклади в швидкість звуку, діелектричну проникність і п’єзовідгук в антиферромагнітному стані. Визначено параметри магнітоелектричного та магнітопружного зв’язків у легкоплощинній фазі. Дано феноменологічну інтерпретацію ефектів, які спостерігаються.