К вопросу об универсальности критических индексов в режиме квантового эффекта Холла - Арапов, Ю.Г.; Гудина, С.В.; Дерюшкина, Е.В.; Шелушинина, Н.Г.; Якунин, М.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Проведено критичний аналіз робіт в рамках концепції двопараметричного скейлінга, а також дано короткий огляд сучасних перколяційних моделей для квантового фазового переходу плато–плато в режимі квантового ефекту Холла. Мотивацією роботи було обговорення теоретичних моделей для опису впливу перекриття та змішування щільностей локалізованих й делокалізованих станів на рівнях Ландау на універсальність критичних індексів.