Анализ магнитоэлектрических состояний в магнитных полях в DyMnO3 - Чупис, И.Е. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Проведено феноменологічний розгляд експериментальних фазових станів сегнетомагнетика з модульованою спіновою структурою DyMnO3 у магнітних полях вздовж напрямків X, Y та Z з урахуванням магнітної анізотропії четвертого порядку. Пояснено можливість поляризаційного флопу (тобто зміни напрямку електричної поляризації) лише у випадках напрямку магнітного поля вздовж вісей X та Y. Одержано відносні значення параметрів магнітної анізотропії четвертого порядку, які узгоджуються з вимірами магнітних моментів.