Теплопроводность нанокомпозитов Al2O3-SiC, изготовленных методом электроконсолидации - Кислица, М.В.; Хаджай, Г.Я.; Геворкян, Э.С.; Вовк, Р.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Виконано порівняльне дослідження теплопровідності в інтервалі 15–300 К зразків композиційних керамічних матеріалів, які виготовлено методом електроконсолідації з прямим пропусканням струму. Експериментальні дані температурної залежності теплопровідності апроксимовано в рамках дебаївської моделі фононного спектра з урахуванням різних механізмів розсіювання. Визначено оптимальну температуру консолідації, що забезпечує максимальну теплопровідність композиту.