Микроскопический анализ переноса тепла в I1/N/I2 гетерогенных наноструктурах при низких температурах - Безуглый, А.И.; Шкловский, В.А.; Вовк, Р.В.; Мироненко, И.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
У статті представлено кінетичний підхід, в рамках якого аналітично розглянуто поперечний перенос тепла через ме-талевий шар, який розташований між двома масивними діелектриками. Обчислена ефективна поперечна теплопровідність такої шаруватої системи при довільному значенні товщини металевого шару і знайдені товщини, при яких в теплопровідності проявляється розмірний ефект. Поперечний теплоперенос аналізується також в рамках феноменологічної двотемпературної (2ТМ) моделі, тобто в термінах електронної та фононної температур. Порівняння результатів 2ТМ і мікроскопічного підходу дозволяє з’ясувати умови, при яких двотемпературний підхід, що часто використовується, не може бути застосований.