Эволюция поперечного электросопротивления монокристаллов YBa2Cu3O7–δ при воздействии облучения высокоэнергетическими электронами - Хаджай, Г.Я.; Литвинов, Ю.В.; Вовк, Р.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Досліджено вплив опромінення високоенергетичними електронами на поперечний електроопір оптимально допованих киснем монокристалів YBa2Cu3O7–δ високого ступеня досконалості. Це опромінення створює в зразку орієнтовані уздовж шарів макроскопічні області, які відрізняються кисневим дефіцитом, що призводить до стрибкової поперечної провідності зі змінною довжиною стрибка. Збільшення дози опромінення призводить до зменшення області локалізації носіїв заряду.