Parametric effects in circuit quantum electrodynamics (Review Article) - Wustmann, Waltraut; Shumeiko, Vitaly (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Пропонується огляд останніх досліджень в області квантових параметричних явищ в надпровідних резонаторах, що перебудовуються, які містять джозефсонівські переходи. Обговорюються фізичні процеси в резонаторах при параметричному збудженні та теоретичні методи їх опису. Детально обговорюються механізми посилення сигналів і перетворення частоти при виродженому й невиродженому параметричних резонансах, включаючи процеси стиснення квантового шуму і фотонні кореляції. Експериментальні досягнення в цій об-ласті відіграють вирішальну роль в успішному застосуванні квантових параметричних підсилювачів для квантових інформаційних технологій. Ми також обговорюємо багатофотонні процеси розпаду та експерименти щодо порушення параметричних і субгармонічних коливань.