Теплопередача при импульсном нагреве в сверхтекучем гелии - Ефимов, В.Б.; Орлова, А.А.; Кондаурова<aup>2 Л.П.; Горкун, А.Г. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Експериментальне дослідження процесів поширення тривалих (до 1000 мкс) теплових імпульсів показало, що для теплопередачі принциповим є процес формування вихрового поля поблизу нагрівника на характерних розмірах порядку декількох міліметрів, який блокує подальшу протитечію нормальної та надплинної компонент і розвиток турбулентності в усьому об’ємі хвилеводу.