Influence of unconventional current-phase relation of Josephson junction on the escape rate in macroscopic quantum tunneling regime - Askerzade, I.N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Проведено аналіз квантових флуктуацій в динаміці джозефсонівських переходів (ДП) з незвичайним співвідношенням струм–фаза (ССФ). Проаналізовано два випадки ССФ, що обумовлені ангармонічними та майоранівськими квазічастинками. Вирази отримано для швидкості виходу в макроскопічному тунельному режимі. Показано, що зміна швидкості виходу ДП з незвичайним ССФ визначається перенормуванням критичного струму ДП.