Магнитные и диэлектрические свойства твердых растворов мультиферроиков (1–x)BiFeO3–xYMnO3 - Довгий, В.Т.; Кулик, Н.Н.; Боднарук, А.В.; Татарчук, Д.Д. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Вивчено петлі магнітного гістерезису, які отримано у магнітному полі від 0 до ± 2,5 кЕ, та діелектрична проникність ε (при 1 кГц, 1 МГц та 8,3 ГГц) композиційних мультифероїків (1–х)BiFeO3–xYMnO3 (0 < x < 0,5). Керамічні зразки твердих розчинів виготовлено за нітратною технологією. Встановлено, що сполуки (1–х)BiFeO3–xYMnO3 (0,1 < x < 0,5) — магнітом’які феромагнетики, які чутливі до слабкого магнітного поля. Поле коерцитивності Hc для них становить 20–32 Е. Максимальна намагніченість спостерігалась у зразка з х = 0,35. Для зразків з 0 < x < 0,4 при Т = 300 К на частоті 1 кГц ε 17,6–248,6, на частоті 1 МГц ε 7,8–63,2, а на частоті 8,3 ГГц ε 4±0,3.