Microwave induced tunable subharmonic steps in superconductor–ferromagnet–superconductor Josephson junction - Nashaat, M.; Shukrinov, Yu.M.; Irie, A.; Ellithi, A.Y.; Sherbini, Th.M. El (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Досліджено зв’язок між феромагнітною та надпровідною фазовою динамікою в джозефсонівському контакті надпровідник–феромагнетик–надпровідник. Вольт-амперні характеристики джозефсонівського переходу демонструють наявність каскаду субгармонічних струмових ступенів, які утворюють структуру диявольських сходів. Показано, що ширина ступенів стає максимальною при феромагнітному резонансі. Крім того, продемонстровано, що структура ступенів та їх ширина можуть перебудовуватися шляхом зміни частоти зовнішнього магнітного поля, відношення джозефсонівської до магнітної енергії, демпфірування Гільберта та лінійного розміру контакту.