The low-temperature specific heat of thermal reduced graphene oxide - Sumarokov, V.V.; Jeżowski, A.; Szewczyk, D.; Dolbin, A.V.; Vinnikov, N.A.; Bagatskii, M.I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Вимірювання теплоємності при постійному тиску термічно відновленого оксиду графену (trGO) та оксиду графіту (GtO) проведено методом термічної релаксації в діапазоні темпера-тур від 1,8 до 275 К. Вище 15 К значення питомої теплоємності trGO та GtO близькі між собою в межах 20%. Нижче 10 К відношення питомої теплоємності trGO до питомої теплоємності GtO збільшується зі зменшенням температури й досягає 5 при 2 К. Встановлено, що температурна залежність питомої теплоємності trGO має складний характер. Існують температурні діапазони, у яких питома теплоємність trGO або Т, або Т 2.5.