Superfluid spin transport in magnetically ordered solids(Review Article) - Sonin, E.B. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Представлено огляд теорії надплинного перенесення спіна на великі відстані в твердих феро- та антиферомагнетиках, яка грунтується на аналізі топології, критерію Ландау та проковзуваннях фази. Обговорюються також експерименти, які свідчать про існування спінової надплинності.