Disorder-induced quantum properties of solid 4He - Kuklov, Anatoly B.; Prokof’ev, Nikolay V.; Svistunov, Boris V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Коротко обговорено теоретичні та експериментальні відкриття в області супертранспорту та пластичності у недосконалому твердому 4He. Показано, що вони можуть призвести до цікавого розвитку цього напрямку. Запропоновано декілька експериментів, які спрямовані на з’ясування походження супертранспорту та його зв’язку з пластичністю. Зокрема, показано, що важливою є методика підготовки зразка за типом «холодна ковка».