Давление и высокотемпературная сверхпроводимость водородных соединений - Бойко, Ю.И.; Богданов, В.В.; Вовк, Р.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
В рамках теорії колективізації валентних електронів зроблено оцінки характерних величин тиску, які можуть зумовити надпровідність водневих сполук (гідридів) при підвищених температурах аж до кімнатної. Розрахункові значення порівнюються з експериментальними даними, отриманими при дослідженні сполуки LaH10: Тс≈ 250 К, Р≈ 170ГПa.