Обнаружение и установление природы аномального рентгено-оптического эффекта в двухслойных системах типа «подложка–покрытие» - Финкель, В.А.; Сухарева, Т.В.; Сунгуров, М.С. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Виявлено аномальний рентгено-оптичний ефект в системі Ni(1–x)Wx/TiN, що полягає в посиленні інтенсивності певних дифракційних ліній підкладки при збільшенні товщини покриття. На основі виявленого ефекту розвинуто уявлення про оптимізацію архітектури двошарових систем типу «підкладка з парамагнітних сплавів NiW з покриттям TiN», яка забезпечує підвищення струмонесної здатності високотемпературних над-провідників другого покоління 2G HTS.