Чувствительность сверхпроводящего фотонного детектора с нормальным доменом - Безуглый, А.И.; Шкловский, В.А.; Вовк, Р.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
У статті подано аналіз безпорогового детектора електромагнітного випромінювання, що являє собою надпровідну плівку зі струмом, в якій є нормальний домен. Нормальний домен формується в результаті нагрівання ділянки плівки зовнішнім джерелом тепла та джоулевим виділенням тепла в області домену. Механізм детектування полягає в тому, що нагрівання плівки електромагнітним випромінюванням приводить до збільшення довжини нормального домену й тим самим до збільшення напруги на плівці. Обчислено чутливість розглянутого детектора та визначено умови, при яких ця чутливість досягає максимального значення.