Резонансні властивості магнітних гелікоїдальних структур - Ковальов A.S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Теоретично досліджено залежність від зовнішнього магнітного поля частот внутрішніх мод спіральних структур легкоплощинних антиферомагнетиків зі слабкою внутрішньо-площинною анізотропією в широкому інтервалі полів, що включає поле спін-флоп переходу. Порівняння теоретичних результатів з відомими експериментальними даними по антиферомагнітному резонансу в NdFe3(BO3)4 дало можливість встановити залежність крок у спіральної структури від величини зовнішнього магнітного поля.