Принцип остаточной симметрии вырожденных состояний равновесия и классификация параметров порядка одноподрешеточных магнетиков со спином s = 3/2 - Ковалевский, М.Ю.; Пелетминский, С.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Класифіковано стани рівноваги однопiдграткових магнетиків зі спіном s = 3/2 та SU (4) симетрією обмінної взаємодії. Роботу засновано на концепції квазісередніх та принципі залишкової симетрії вироджених станів рівноваги. Використовуючи трансформаційні властивості магнітних ступенів свободи, отримано систему рівнянь параметрів порядку та надано їх рішення. Рівноважну структуру зазначених ступенів свободи представлено у термінах параметрів генератора залишкової симетрії.