Антиферромагнетик как управляемая однофазная упругая гиперболическая среда с пространственной дисперсией - Тарасенко, С.В.; Шавров, В.Г. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Для плоскої та квазіплоскої об’ємної хвилі SH-типу, що ззовні падає на систему еквідистантних антиферомагнітних діелектричних шарів, урахування просторової дисперсії в антиферомагнетику як у гіперболічному магнітоакустичному середовищі індукує ряд резонансних рефракційних аномалій: ефекти повного відбиття (проходження) та формування на фоні суцільного спектра дискретних локалізованих магнон-фононних станів, посилення кутового ефекту Шоха, а в разі одновимірного резонансного магнітного фононного кристала — ефект акустичного надвипромінення.