Dynamics of pair of coupled nonlinear systems. I. Magnetic systems - Kovalev, A.S.; Prilepskii, Y.E.; Gradjushko, K.A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
В межах рівнянь Ландау–Ліфшиця для дискретних систем розглянуто динаміку двох класичних магнітних моментів, що моделюють слабкозв’язані магнітні нанодоти, шари квазідво-вимірних магнетиків та двопідграткові магнетики. Знайдено й досліджено точні розв’язки динамічних рівнянь. Особливу увагу приділено дослідженню суттєво нелінійних неоднорідних станів з різним рівнем збудження ідентичних підсистем.