Critical current of dc SQUID on Josephson junctions with unconventional current-phase relation - Askerzade, I. N.; Askerbeyli, R. T. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Представлено розрахунки критичного струму dc джозефсонівського СКВІДа з нетрадиційним струм-фазовим співвідношенням. Проаналізовано два випадки співвідношення струму й фази з’єднання: ангармонійним та майоранівським внесками. Показано, що зміна критичного струму у випадку малої геометричної індуктивності джозефсонівського СКВІДа постійного струму з незвичайним співвідношенням струм–фаза визначається амплітудою другого члена в цьому співвідношенні, геометричною індуктивністю цього СКВІДа та зовнішнім магнітним полем. У випадку високої індуктивності dc СКВІДа постійного струму незвичайні умови можна ігнорувати.