Peculiarities of IV-characteristics and magnetization dynamics in the φ0 Josephson junction - Shukrinov, Yu. M.; Rahmonov, I. R.; Botha, A. E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Джозефсонівські φ0 контакти демонструють велике різноманіття динамічних станів, які визначаються параметрами джозефсонівського переходу й посереднього феромагнітного шару. Знайдено низку особливостей у поведінці максимальної амплітуди магнітного моменту m̂y для кожного значення струму зміщення. Ці особливості співвіднесено з особливостями вольт-амперної характеристики φ0 контакту. Показано, що поведінка кінку в залежності m̂y від струму (напруги) вздовж IV-кривої пов’язана зі зміною динамічної поведінки прецесії намагніченості у феромагнітному шарі. Продемонстровано трансформацію специфічних траєкторій намагніченості вздовж IV-кривої, намагніченості композитних структур та гістерезисної поведінки залежності m̂y від струму зміщення намагніченості. Результати, які приведено, внаслідок кореляції між особливостями m̂y та IV-характеристиками дозволяють експериментальну перевірку специфічної динаміки намагніченості, яка характеризує φ0 контакти.