Электронная структура локтевого соединения углеродных нанотрубок - Миронов, Г. И. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Наведено теоретичний аналіз електронної структури ліктьового з’єднання одностінних вуглецевих нанотрубок типу «крісло» (4,4) і типу «зигзаг» (7,0), що складається з 131 атома вуглецю, а також чистих вуглецевих нанотрубок типу «крісло» (4,4) з 128 атомів і типу «зигзаг» з 126 атомів. Показано, що у разі досліджуваного ліктьового з’єднання перехід метал–напівпровідник не відбувається.