Энергетический спектр вихревых петель в Не II после реконнекции - Андрющенко, В. А.; Кондаурова, Л. П. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Проведено систематичне вивчення спектру енергії після реконнекції вихрових петель при різних значеннях температури рідини (від температури, близької до абсолютного нуля, до температури Т = 1,9 К). При кожній температурі початкові умови змінювалися: вихрові петлі було спочатку розташовано в площинах, кут між якими змінювався від 0 до π/2. Для знаходження спектру використовувався статистичний підхід, тобто було обчислено поздовжню структурну функцію швидкості другого порядку. В усіх розглянутих випадках отримано спектри, характерні для гладкого вихрового кільця E(k) ∝ (k)–3/2.