Комбинированный резонанс в квазидвумерных проводниках - Степаненко, Д. И. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Теоретично досліджено комбінований резонанс міжшарової провідності та спінової намагніченості шаруватих провідників із квазидвовимірним електронним енергетичним спектром. Отримано аналітичні вирази для поверхневого імпедансу, магнітної сприйнятливості та резонансної частини міжшарової провідності, яка обумовлена спін-орбітальною взаємодією Рашби–Дрессельхауса з урахуванням просторової дисперсії.