Photoluminescence of Tl4HgI6 single crystals - Kashuba, A. I.; Solovyov, M. V.; Franiv, A. V.; Andriyevsky, B.; Malyi, T. S.; Tsyumra, V. B.; Zhydachevskyy, Ya. A.; Ilchuk, H. A.; Fedula, M. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Подано результати температурної поведінки спектрів фотолюмінесценції Tl4HgI6. Дослідження спектрів випромінювання проведено у температурному 4,5–300 К та спектральному 350–650 нм діапазонах. Виявлено дві основні смуги випромінювання 551 та 448 нм, які відповідають випромінюванням домішкових центрів HgI2 та TlI. Припускається, що низькотемпературна смуга випромінювання 520 нм відповідає рекомбінації екситону. Смуги випромінювання, які спостерігаються в спектрі фотолюмінесценції у діапазоні між 350 та 410 нм, відповідають фононним повторам. Спектри збудження смуг випромінювань вимірюються при 4,5 К та порівнюються з електронною щільністю станів.