Enhanced critical temperatures in the strongly overdoped iron-based superconductors AFe2As2 (A = K, Cs, Rb) observed by point contacts - Naidyuk, Yu. G.; Kvitnitskaya, O. E.; Efremov, D. V.; Drechsler, S.-L. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
У точкових контактах, які створені на основі монокристалів AFe2As2 (A = K, Cs, Rb), спостерігалося збільшення в кілька разів (до 10 К) надпровідної критичної температури Tc. Можливі причини такого збільшення Tc у точкових контактах обговорюються на якісному рівні. Серед них найбільш вірогідним є міжфазний зарядовий допінг та/або одновісний неоднорідний тиск, що виникає при створенні контакту.