Динамика солитонов в доменной структуре двухосного ферромагнетика - Киселев, В. В.; Расковалов, А. А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Представлено детальний аналіз рішень рівняння Ландау–Ліфшиця, які описують солітони у фізично виділеної доменної структурі двовісного феромагнетика. Досліджено будову та властивості нових типів солітонів, які сильно пов’язані з доменною структурою. Розглянуто поведінку солітонів поблизу межі області їх існування. Проведено порівняльний аналіз солітонних ядер в доменних структурах легковісного та двовісного феромагнетиків. Встановлено їх зв’язок з солітонами в однорідно намагніченому середовищі.