Quasiclassical calculations of Landau level spectrum for 20.5-nm-wide HgTe quantum well: “extremum loop” model and effects of cubic symmetry - Gudina, S. V.; Bogolubskiy, A. S.; Neverov, V. N.; Turutkin, K. V.; Shelushinina, N. G.; Yakunin, M. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
У квантовій ямі HgTe шириною 20,5 нм з інвертованим зонним спектром виконано квазикласичні розрахунки ефективної маси та спектра рівнів Ландау для носіїв розмірно-квантованої підзони H2 з немонотонним законом дисперсії, що утворює валентну смугу в цій структурі. Для розрахунків використовувалася модель так званої «петлі екстремумів», раніше розроблена Рашбою та Шекою для напівпровідників з граткою вюрцита. Отримані результати порівнюються з емпіричною картиною та з квантово-механічними розрахунками спектра рівнів Ландау для квантової ями HgTe в напівметалевій фазі.