Quantum insulator in a semimetal channel on a single type II broken-gap heterointerface in high magnetic fields - Moiseev, K. D.; Golenitskii, K. Yu.; Averkiev, N. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Досліджено особливість планарного квантового магні-тотранспорта в розривних гетероструктурах II типу p-GaInAsSb/p-InAs в сильних магнітних полях. Розглянуто структуру гібридизованого енергетичного спектра двовимірного напівметалевого каналу на одинарному розривному гетероінтерфейсі II типу в залежності від складу чотирьох-компонентного твердого розчину. Перехід з провідного стану в діелектричний (квантовий ізолятор) для 2D-напівметалевого каналу на гетероінтерфейсі спостерігався в магнітних полях за умови одночасного заповнення перших рівнів Ландау для двовимірних електронних та інтерфейсних діркових станів.