Analysis of low-temperature FMR spectra of Fe3O4 and ZnFe2O4 nanoparticles synthesized using organic molecules - Sova, K. Yu.; Vakula, A. S.; Tarapov, S. I.; Belous, A. G.; Solopan, S. O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Проведено дослідження феромагнітного резонансу (ФМР) при T = 4,2 K в наночастинках Fe3O4 та ZnFe2O4 з органічними продуктами синтезу. За спектрами ФМР визначено, що спікання наночастинок після їх термообробки формує між ними механічно нестійкий перехідний шар. Зміна спектрів ФМР наночастинок Fe3O4, які синтезовано осадженням в мікроемульсіях з використанням октілфенола етоксілата та кріохімічним методом, визначаються в основному полем диполь-дипольної взаємодії між наночастинками.