Conformational composition of 1-butanol in matrix isolation - Doroshenko, I.; Vaskivsky, Ye.; Chernolevskaya, Ye.; Doroshenko, O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Зареєстровано спектри ІЧ поглинання 1-б утанолу, ізольованого в аргоновій матриці при температурах від 10 до 50К. Методами квантово-хімічного моделювання проаналізовано конформаційну поведінку 1-бутанолу, розраховано структурута коливальні спектри його невеликих кластерів. Досліджено конформаційний склад 1-бутанолу в матричній ізоляції, показано трансформацію його структури при підвищенні температури матриці.