Return current of dc SQUID based on tunnel Josephson junctions with unconventional current-phase relation - Askerzade, I. N.; Askerbeyli, R. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Проведено аналіз зворотнього струму СКВІДа постійного струму на базі тунельних джозефсонівських переходів з нетрадиційним співвідношенням струм–фаза. Проаналізовано два випадки співвідношення струм–фазапри додаванні до гармонійного доданка sin φ додаткових: з подвоєною sin 2φ та дробовою sin (φ/2) фазою. Показано, що зміна струму вертання СКВІДа постійного струмуна переходах з нетрадиційним співвідношенням струм–фаза визначається амплітудою доданка в ньому, геометричною індуктивністю та зовнішнім магнітним полем.