Exciton absorption spectra of thin films of RbCu2Cl3 and Rb2Cu3Cl5 ternary compounds - Kovalenko, E. N.; Yunakova, O. N.; Yunakov, N. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Досліджено спектрпоглинання тонких плівок RbCu2Cl3 та Rb2Cu3Cl5 в областіспектру 2–6 еВ та температурному інтервалі 90–440 K. Встановлена локалізація екситонів в CuCl43- структурних елементах кристалічної ґратки сполук,тривимірний характерек ситонівв RbCu2Cl3 та двовимірний в Rb2Cu3Cl5. Екситоний спектр тонких плівок RbCu2Cl3 та Rb2Cu3Cl5 трактується виходячи з переходів в іоні Cu+.