Enhanced THz transmission through a grating with layered high-temperature superconductor - Medrano, J. G.; Cortés-López, S.; Pérez-Rodríguez, F. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Теоретично досліджено дифракцію терагерцових (ТГц) електромагнітних хвиль на гратці з областей шаруватого високотемпературного надпровідника та діелектрика, що чергуються. Для розрахунку відносної інтенсивності дифрагованих ТГц хвиль використано формалізм кінцевих перетворень Фур’є. У припущенні, що шари надпровідника та електричне поле електромагнітної хвилі паралельні осям гратки, виявлено, що інтенсивність дифрагованих хвиль нульового порядку Т0 мала при низьких частотах навіть в разі дуже малої фракції надпровідника. Однак при частотах трохи нижче мінімальної частоти обрізання прозорість Т0 стає значною та її відносно високе значення зберігається на більш високих частотах.