The last accomplishment of B. I. Verkin - Gredeskul, S. A.; Pastur, L. A.; Freiman, Yu. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Описано вирішальну роль Б. І. Вєркіна у поверненні із забуття імені Л. В. Шубникова та у відновленні місця, гідного його внеску у фізику низьких температур та її застосування. Спочатку приведено короткий огляд робіт Л. В. Шубникова, деякі з яких мають рівень Нобелівської премії. Коротко описано заснування Б. І. Вєркіним Фізико-технічного інституту низьких температур. Окреслено історію написання книги про Шубникова та видатні зусилля Б. І. Вєркіна у здійсненні цього останнього, за його словами, досягнення життя.