Hydrogen storage properties, structural analysis, elastic and electronic properties of K2PdH4 - Al, S.; Kurkcu, C. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Теорія функціоналу густини використовується для вивчення фазових переходів, структурних, пружних та електронних властивостей накопичувача водню K2PdH4. Досліджено структурну еволюцію K2PdH4 під високим тиском разом із властивостями накопичення водню. В умовах навколишнього середовища K2PdH4 кристалізується у тетрагональній структурі з просторовою групою I4/mmm. При поступовому збільшенні тиску на кристал спостерігається фазовий перехід до орторомбічної структури з просторовою групою Immm. Отримано густину станів та структуру електронних зон для кожної фази. Механічні властивості, такі як пластичність та крихкість, досліджуються за допомогою пружних констант, які є вирішальними параметрами для твердотільних матеріалів щодо зберігання водню. Деякі властивості аналізуються за допомогою модуля Юнга, зсуву та об’ємного модуля для виявлення характеру зв’язку у K2PdH4.