To the numerical simulation of the correlation picture in Dicke superradiance - Lyagushyn, S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Обговорено деякі підходи до з’ясування картини виникнення та розвитку кореляцій електромагнітного поля в системі дворівневих атомів Діке, які взаємодіють через поле. На основі методу скороченого опису побудовано систему диференціальних рівнянь для параметрів скороченого опису включно з кореляційними функціями поля з використанням різних квантових картин еволюції та розглядом взаємодії речовина–поле в якості малого параметра. Обчислення базуються на електродинаміці суцільних середовищ. Змістовні результати отримано в другому порядку за взаємодією. Матеріальні рівняння знайдено в класі узагальнених функцій, матеріальні коефіцієнти обчислено в залежності від координат з метою застосування до просторового опису кореляцій. Обмірковано початкові та крайові умови. Запропоновано спрощену форму системи рівнянь для початкового етапу процесу з припущенням про фіксовану орієнтацію випромінювачів, що прийнятна для одновимірної системи.