Dressed behavior of the quasiparticles lifetime in the unitary limit of two unconventional superconductors - Contreras, P.; Osorio, Dianela; Beliayev, E. Yu. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Проведено порівняння часу життя квазічастинок в унітарній межі двох нетрадиційних надпровідників, одягнених розсіюванням на немагнітних домішках, щоб відрізнити аномальну функціональну поведінку в їх формі при зміні концентрації безладдя в триплетній парній моделі в порівнянні з синглетною моделлю, що добре працює. Для синглетних спарених надпровідників функціональна форма часу життя через пружне розсіювання навколо вузлових областей в редукованому просторі пружного розсіювання не змінюється з концентрацією безладдя, але для триплетної моделі з малою щілиною аномальне падіння форми спостерігається тільки при додаванні малих значень розупорядкування. Використано двовимірну параметризацію сильного зв’язку для вивчення редукованого фазового простору першої зони Бріллюена, де низькоенергетичне розсіювання обмежено вузловими/квазінодальними областями для двох незвідних уявлень кристалічних ґраток. Обговорюється новий клас вігнерівських функцій розподілу для триплетних надпровідників.