Developments in cryodeformation: upsetting under all-round compression - Tikhonovsky, M. A.; Khaimovich, P. A.; Kolenov, I. V.; Shul’gin1, N. A.; Okovit, V. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Описано новий метод кріодеформування за умов всебічного стиснення. Вказано на неможливість наявними технологіями підвищити ефективність комбінованої обробки малопластичних матеріалів (зокрема методу «осадка–екструзія») шляхом зниження температури обробки до кріогенної області. Обговорено технічну можливість такої кріодеформації. Описано конструкцію та принцип дії розробленого пристрою. Показано ефективність обробки цим пристроєм малопластичних матеріалів на прикладі технічного магнію та нікеліду титану. Звернено увагу на необхідність уточнення формулювань, що використовуються для позначення методів кріодеформування металів за умов всебічного стиснення.