Resonant tunneling and bound states in the continuum - Kivshar, Yuri (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Багато досліджень у наші дні пов’язано з вивченням резонансів у різних структурованих середовищах, особливо в області оптики. Відкриття Марком Азбелем та Емануїлом Канером у 1956 році циклотронного резонансу в металах, що відкрило новий спосіб вивчення поверхні Фермі металів, здавалося б, ніколи не було пов’язано з оптикою. Однак деякі пізніші роботи Марка Азбеля з резонансного тунелювання тісно пов’язано з концепціями, що розвиваються нині в оптиці та фотоніці. В роботі обговорюються деякі з цих фундаментальних ідей, підкріплених фізикою резонансів Фано та зв’язаних станів у континуумі, наведено декілька прикладів власних експериментів.