The link between Fisher information and geometric discord - Lowe, A.; Yurkevich, I. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Шляхом розгляду довільного стану з двома кубітами показано, що інформація Фішера невід’ємно пов’язана з геометричним дискордом, який дозволяє вимірювати квантові кореляції за межами заплутування. Комплексна амплітуда коливань функції густини ймовірності обмежена зверху геометричною розбіжністю, що згодом призводить до того, що інформація Фішера обмежена геометричною розбіжністю. Це дає можливість використовувати експериментальні спостереження для кількісної оцінки квантових кореляцій за межами заплутування. Це може бути використано для спостереження квантових кореляцій в інтерферометричному експерименті, що надає ще один шлях для продовження розвитку квантових технологій.