Phase of quantum oscillation in Weyl semimetals - Mikitik, G. P.; Sharlai, Yu. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Розглянуто квазікласичне правило квантування енергії електрону в магнітному полі у випадку, коли електронна орбіта знаходиться на поверхні Фермі, що охоплює точку Вейля топологічного напівметалу, і проаналізовано константу γ, що з’являється в цьому правилі. Показано, шо ця константа має універсальне значення, γ = 0, незалежне від нахилу вейлівського спектру. Оскільки ця константа γ для екстремального перерізу поверхні Фермі визначає фазу квантових осциляцій, цей результат пояснює, чому вимірювання фази дозволяють знаходити точки Вейля в кристалах, навіть якщо точка Вейля не лежить в екстремальному перерізі поверхні Фермі, і відповідна фаза Беррі орбіти відмінна від π.