Influence of various scattering mechanisms on thermal conductivity of doped Pr1.3–xLa0.7CexCuO4 high-temperature superconductor - Parmar, Akanksha; Dimri, A. K.; Bera, M. K. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Проведено теоретичний аналіз теплопровідності купратів високотемпературних надпровідників Pr1,3–xLa0,7CexCuO4 (PLCCO). У представленому формулюванні ідею часів релаксації та інших процесів розсіювання було розвинено, спираючись на ширину частотних (енергетичних) ліній з використанням квантово-динамічного методу. Основна увага в цьому дослідженні приділяється розсіюванню фононів атомами легуючої домішки на теплопровідність Ce-легованого PLCCO, а також іншим відомим процесам розсіювання, таким як електрон-фононне, кубічне і четверне ангармонічне фононне, кубічне і четверне, що пов’язані з інтерференцією фононів, та ін. Запропонована теорія досягла задовільної згоди між теоретичними та експериментальними результатами.